API

API-571
Corrosion and Materials Professional
Full versionis available at link below with affordable price.

http://www.examsgrade.com/exam/API-571/

Edition = DEMO

Full Version Features:



90 Days Free Updates
30 Days Money Back Guarantee
Instant Download Once Purchased
24 Hours Live Chat Support

Version: 6.0
Question: 1
__________ is a change in the microstructure of certain carbon steels and 0.5 Mo steels after long
term operation in the 800º F to 1100º F range.
A. Graphitization
B. Softening
C. Temper Embrittlement
D. Creep

Answer: A
Question: 2
What structure is 304 stainless steel?
A. Martensitic
B. Austenitic
C. Duplex
D. Ferritic

Answer: B
Question: 3
_________ is the result of cyclic stress caused by variations in temperature.
A. Creep
B. Thermal Fatigue
C. Cyclic Cracking
D. Stress Corrosion Cracking

Answer: B
Question: 4
General or localized corrosion of carbon steels and other metals caused by dissolved salts, gases,
organic compounds or microbiological activities is called ________.

http://www.examsgrade.com/exam/API-571/
pg. 2

A. Flue Gas Corrosion
B. Atmospheric Corrosion
C. Cooling Water Corrosion
D. None of the Above
E. All of the Above

Answer: C
Question: 5
What structure is 410 stainless steel?
A. Martensitic
B. Austenitic
C. Duplex
D. Ferritic

Answer: A
Question: 6
The sudden rapid fracture under stress (residual or applied) where the material exhibits little or no
evidence of ductility or plastic deformation is called _________.
A. 885º F Embrittlement
B. Temper Embrittlement
C. Stress Corrosion Cracking
D. Brittle Fracture

Answer: D
Question: 7
What structure is 409 stainless steel?
A. Martensitic
B. Austenitic
C. Duplex
D. Ferritic

http://www.examsgrade.com/exam/API-571/
pg. 3

Answer: D
Question: 8
Low alloy steels contain a maximum of _______ chrome.
A. 5%
B. 6%
C. 7.5%
D. 9%

Answer: D
Question: 9
Which of the following can be affected by 885º F Embrittlement?
A. 410 SS
B. 430 SS
C. 308 SS
D. Alloy 2205
E. A, B and D

Answer: E
Question: 10
For 5Cr-0.5Mo, what is the threshold temperature for creep?
A. 500º F
B. 800º F
C. 600º F
D. 700º F

Answer: B
Question: 11
________ has been a major problem on coke drum shells.

http://www.examsgrade.com/exam/API-571/
pg. 4

A. Thermal fatigue
B. Stress cracking
C. Erosion
D. Temper embrittlement

Answer: A
Question: 12
Thermal fatigue cracks propagate ________ to the stress and are usually dagger shaped,
transgranular and oxide-filled.
A. Axial
B. Diagonal
C. Transverse
D. Angular

Answer: C
Question: 13
Inspection for wet H2S damage generally focuses on _____ and ______.
A. Weld seams
B. Nozzles
C. Trays
D. Down comers
E. A and B

Answer: E
Question: 14
________ is a form of erosion caused by the formation and instantaneous collapse of innumerable
tiny vapor bubbles.
A. Condensate corrosion
B. Cavitation
C. Dew-Point corrosion
D. Atmospheric corrosion

http://www.examsgrade.com/exam/API-571/
pg. 5

Answer: B
Question: 15
With CUI, corrosion rates __________ with increasing metal temperatures up to the point where the
water evaporates quickly.
A. Decrease
B. Increase
C. Stay the same
D. None of the above

Answer: B
Question: 16
Which of the following metals is the most anodic?
A. Zinc
B. Carbon Steel
C. Nickel
D. Monel

Answer: A
Question: 17
Cracking of dissimilar weld metals occurs on the _________ side of a weld between an austenitic and
a Ferritic material operating at high temperatures.
A. Austenitic
B. Ferritic
C. Anodic
D. Cathodic

Answer: B
Question: 18

http://www.examsgrade.com/exam/API-571/
pg. 6

Soil to Air interface areas are usually more susceptible to corrosion than the rest of the structure
because of ___________ and __________ availability.
A. Moisture
B. Bacteria
C. Oxygen
D. B and C
E. A and C

Answer: E
Question: 19
Carburization can be confirmed by substantial increases in _______ and loss of __________.
A. Hardness
B. Tensile Strength
C. Ductility
D. A and B
E. A and C

Answer: E
Question: 20
Liquid metal embrittlement can occur if 300 Series SS comes in contact with molten _______.
A. Copper
B. Mercury
C. Zinc
D. Lead

Answer: C
Question: 21
Cracks that are typically straight, non-branching, and devoid of any associated plastic deformation
are likely associated with which type of failure?
A. Stress corrosion cracking
B. Brittle fracture

http://www.examsgrade.com/exam/API-571/
pg. 7

C. Thermal fatigue
D. Temper embrittlement

Answer: B
Question: 22
At high temperatures, metal components can slowly and continuously deform under load below the
yield strength. This time dependent deformation of stressed components is known as _______?
A. Creep
B. Ductility
C. Softening
D. Hardening

Answer: A
Question: 23
Permanent deformation occurring at relatively low stress levels as a result of localized overheating is
called ________.
A. Stress cracking
B. Brittle fracture
C. Temper embrittlement
D. Stress rupture

Answer: D
Question: 24
_____________ usually occurs when a colder liquid contacts a warmer metal surface.
A. Brittle fracture
B. Thermal fatigue
C. Thermal shock
D. Stress rupture

Answer: C

http://www.examsgrade.com/exam/API-571/
pg. 8

Question: 25
Nickel based alloys usually contain ________ nickel.
A. ≥30%
B. ≥20%
C. ≥10%
D. ≥12%

Answer: A
Question: 26
_________ is a change in the microstructure of certain carbon steels and 0.5Mo steels after longterm operation in the 800º F to 1100º F range that may cause a loss in strength, ductility and/or
creep resistance.
A. Embrittlement
B. Carburization
C. Graphitization
D. Sensitization

Answer: C

http://www.examsgrade.com/exam/API-571/
pg. 9

For More Information:

http://www.examsgrade.com/exam/API-571/

http://www.examsgrade.com/exam/API-571/
pg. 10

Master your semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Cancel anytime.