ExamsGrade API-580 Exam Questions Answers | Risk | Reliability Engineering

API

API-580
Risk Based Inspection Professional
Full versionis available at link below with affordable price.

http://www.examsgrade.com/exam/API-580/

Edition = DEMO

Full Version Features:



90 Days Free Updates
30 Days Money Back Guarantee
Instant Download Once Purchased
24 Hours Live Chat Support

Version: 6.0
Question: 1
Rbi may include methodologies to assess the effectiveness of the management systems in
maintaining
A. Mechanical integrity
B. Total asset integrity
C. Plant integrity

Answer: A
Question: 2
Equipment reliability is especially important if leaks can be caused by
A. Secondary failures, such as loss of utilities
B. Primary failures such as leak due to severe corrosion
C. Tertiary failures due to valve gland packing leak

Answer: B
Question: 3
Reliability efforts, such as reliability centered maintenance (rem), can be linked with rbi, resulting in
an integrated program to
A. Reduce downtime in an operating unit
B. Reduce operating time of a unit
C. To reduce risk by mitigation activities

Answer: A
Question: 4
In jurisdictions that permit the application of the API Inspection Codes and standards
A. Rbi should be an acceptable method for setting inspection plans.
B. Rem should be an acceptable method for setting the inspection plans

http://www.examsgrade.com/exam/API-580/
pg. 2

C. Pha

Answer: A
Question: 5
______________to be established to judge acceptability of risk could he an objective of the rbi
assessment if such criteria do not exist already within the user's company.
A. Risk criteria
B. Risk plan
C. Risk analysis

Answer: A
Question: 6
___________is usually not the primary objective of a rabi assessment, but it is frequently a side
effect of optimization.
A. Reducing inspection costs
B. Increasing inspection costs
C. Increasing frequency of inspection programs

Answer: A
Question: 7
When the inspection program is optimized based on an understanding of risk, one or more of the
following cost reduction benefits may be realized. Except one
A. Ineffective, unnecessary or inappropriate inspection activities may be eliminated
B. Effective, necessary or appropriate inspection activities may be eliminated
C. On-line or non-invasive inspection methods may be substituted for invasive methods that require
equipment shutdown
D. More effective infrequent inspections may be substituted for less effective frequent inspections

Answer: B

http://www.examsgrade.com/exam/API-580/
pg. 3

Question: 8
The following are the risks identified by rbi assessment that may be managed by actions other than
inspection. Except one
A. Modification of the process to eliminate conditions driving the risk
B. Modification of operating procedures to avoid situations driving the risk
C. Chemical treatment of the process to reduce deterioration rates/susceptibilities
D. Identifying and detecting deterioration and predicting future deterioration states with
advanced inspection technique(s)

Answer: D
Question: 9
For qualitative rbi analysis it us important to establish a set of rules to assure consistency in
A. Categorization or classification
B. Segregation
C. Ranking

Answer: A
Question: 10
Generally, a qualitative analysis using broad ranges requires a __________________from the user
than a quantitative approach.
A. Higher level of judgment, skill and understanding
B. Lower level of judgment, skill and understanding

Answer: A
Question: 11
The models are evaluated _____________to provide both qualitative and quantitative insights about
the level of risk and to identify the design, site, or operational characteristics that are the most
important to risk
A. Probabilistically

http://www.examsgrade.com/exam/API-580/
pg. 4

B. Statistically
C. Linearly
D. Logically

Answer: D
Question: 12
Potential source of errors in rbi analysis regarding data quality are the following except
A. If the base line thickness were not performed the nominal thickness may be used for the original
thickness
B. If original thickness not available, averaged ut thickness readings may be used
C. If the original thickness not available, maximum ut thickness readings may be used

Answer: A
Question: 13
Potential source of errors in rbi analysis regarding data quality are the following except
A. Assumptions in equipment history
B. Outdated drawings and documentation
C. Inspector error
D. Advanced inspection methods

Answer: D
Question: 14
The following assumption can be made that significantly impact the calculated corrosion rate early in
the equipment life
A. If the base line thickness were not performed the nominal thickness may be used for the original
thickness
B. If original thickness not available, averaged ut thickness readings may be used
C. If the original thickness not available, maximum ut thickness readings may be used

Answer: A

http://www.examsgrade.com/exam/API-580/
pg. 5

http://www.examsgrade.com/exam/API-580/
pg. 6

For More Information:

http://www.examsgrade.com/exam/API-580/

http://www.examsgrade.com/exam/API-580/
pg. 7

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times

Cancel anytime.